Historic Kokořínsko v cíli.

27.02.2017 16:08

První díl seriálu HISTORIC 2017 je v cíli. Jelikož se Železnobrodské posádky Historic Kokořínsko nezůčastnili, dovolujeme si Vám soutěž přiblížit očima vítěze Karla Vodochodského.


Na start úvodní soutěže letošního ročníku Seriálu Historic se v pátek nakonec postavilo 35 posádek. Oproti předpovědi počasí, která zimní počasí neslibovala se v průběhu noční etapy na chvíli spustila chumelenice a tak měly posádky o zábavu postaráno. S nástrahami tratě si nejlépe poradili Aleš Urban s Markétou Viktorinovou, kteří nasbírali pouhé 3 trestné body. Druhý pak skončil Vodochodský následovaný Fišerou, oba se šesti body, o bod zpět pak byl Kašpar a na přední umístění mohl pomýšlet i Pejřil se sedmnácti body.
V sobotu ráno, již za sluného počasí se posádky vydaly malebnou krajinou ze Mšena do Úštěka. Těsně před cílem druhého měřeného úseku pak opustilo štěstí, v podobě stávkujícího přívodu paliva, doposud vedoucího Urbana, který pak do cíle etapy dorazil na laně za vozidlem pořadatelů. Aleš pak naštěstí závadu diagnostikoval a provizorně odstranil a mohl v soutěži pokračovat, i když už bez vidiny slušného umístění. Do vedení se pak posunuli Karel Vodochodský se Zuzanou Bradovou s Fordem Sierra následovaný Fišerou a Kašparem. Všichni měli shodně po třinácti trestných bodech což bylo příslibem napínavého souboje o vítězství až do cíle soutěže.
V odpolední etapě si pak Vodochodský připsal již jen jeden trestný bod a vedení tak udržel o pouhý bod před Milošem Kašparem s Marií Janákovou na Austinu Mini GT. O další bod zpět pak přivezli na třetím místě svůj VW Golf GTI Vladimír Fišera s Petrem Jiroutem.
Poděkování a obdiv pak patří pořadatelům, kteří opět nezklamali a opět připravili soutěžícím několik horkých chvilek svými kulišárnami, ale i za zavedení soutěže na nové ještě neokoukané tratě.
První přihlášené pak hlásí i pořadatelé Historic Krkonoše, která se uskuteční ve dnech 21.-22.4. Centrem soutěže bude chata U Pašeráka v Rejdicích.
Tak 21.4. V Rejdicích na viděnou, Karel